Site Overlay

Bemutatkozás

Üdvözlöm, Hátszegi Eszter vagyok, (krízis)tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt, coaching pszichológus.

Sokszor hallom, amikor valaki bevallja, hogy pszichológushoz jár, menne: “biztos bolond, biztos valami baja van”. Sajnos él még a közhiedelemben, hogy szakembert az keres föl, aki elesett, gyenge, vagy fél szembenézni a gondjaival.

Hátszegi Eszter pszichológus

Én azt tartom, hogy pszichológushoz az fordul, aki elég bátor ahhoz, hogy kész legyen szembenézni a helyzetével és saját mélységeivel. Aki kész aktívan tenni azért, hogy az élete jobbra forduljon, kiteljesedjen. Hiszek a személyiség és – rendszerszemléletű szakemberként – a kapcsolatok fejlődésében. Hiszek az ember önmegvalósító erejében és a segítő kapcsolat gyógyító potenciáljában. A tanácsadás során arra törekszem, hogy biztonságos, támogató és elfogadó légkört teremtsek, melyben igazi táptalajt kaphatnak az ember fejlődésre való törekvései, öngyógyító képességei.

A hozzám fordulókat egyenrangú partnernek tekintem, s célom az, hogy a közös munka során Ön is megtalálhassa saját válaszait a felmerülő kérdéseire. Mert az ember saját problémáinak a legjobb ismerője és gyógyítója. Én abban tudok segíteni Önnek, hogy az önfejlesztés útján a feltétel nélkül elfogadó, objektív szemüveget viselő társa legyek.

Jelenleg felnőttek, fiatal felnőttek, párok és családok számára tartok pszichológiai tanácsadást Budapesten, illetve a Mindset Tanácsadó és Terápiás Központ munkatársaként dolgozom.

Szakmai tapasztalataim, képzettségeim:

2014-ben kitüntetéssel végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai- és egészségpszichológia szakán. 
Az egyetemi éveim alatt 4 évig dolgoztam fesztiválpszichológusként, ahol a krízistanácsadásban szerzett tapasztalatok mellett megtapasztalhattam azt a csodát, hogy egy olyan kaotikus közegben is, mint egy fesztivál, képes vagyok megteremteni a kliens számára egy békés, elfogadó, biztonságos közeget, melyben teret nyerhettek az érzelmek, és a megoldások iránti törekvések is. 
Fontos tapasztalás volt látni, hogy az ott megjelenő egyéni krízisek kialakulásában és leküzdésében milyen jelentőséggel bír a családi, párkapcsolati háttér.

Hátszegi Eszter pszichológus

A tapasztalataim révén az utam a Magyar Családterápiás Egyesület család-és párterapeuta képzése felé vitt tovább, melyet jelenleg is végzek. Egyetemi éveim során volt lehetőségem az önismereti munkámat is megkezdenem, több csoportos és egyéni módszerben is jártasságot szereztem így, például pszichodrámában, relaxációs- és szimbólumterápiában. Alkalmam nyílt tapasztalatot szerezni a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján, illetve a Magyar Honvédség zászlaja alatt az állomány mentálhigiénés ellátásában is részt vehettem gyakornokként.
A diploma után a Károli Gáspár Református Egyetemen lehetőségem nyílt arra, hogy a pszichológushallgatók oktatásában óraadóként részt vehessek, melyet izgalmas kihívásnak találtam. Az ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésében 2019-ben végeztem.

Copyright © 2021 Hátszegi Eszter pszichológus. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes